Sfatul specialistului

  Una dintre deciziile care trebuie luate in momentul in care facem un credit este modul de rambursare al acestuia. Fiecare r ...

Citeste mai mult
0721.914.967
aplica,iar noi vom gasi solutia in 24 de ore

Curs de schimb

EUR EUR 4.9243
USD USD 4.112
CHF CHF 4.473
GBP GBP 5.6647
XAU XAU 233.8266
euribor -0.37% 1 luna
-0.318% 3 luni
-0.220% 6 luni
 
robor 0.7% 1 luna
0.9% 3 luni
1.19% 6 luni

Stiri din piata de credite

Diferenta intre ratele egale si cele decresca


 

Una dintre deciziile care trebuie luate in momentul in care facem un credit este modul de rambursare al acestuia. Fiecare rata este alcatuita din principal, dobanda si comisioane, daca este cazul. Proportiile dintre ele variaza in functie de alegerea facuta in momentul semnarii cererii de credit. In acest sens avem posibilitatea de a alege cum rambursam creditul, si anume in rate egale sau rate descrescatoare.

Daca decidem sa avem un sistem de rambursare in rate egale, in faza initaiala a imprumutului se va achita cea mai mare parte din dobanda si mai putin din principal. Cu fiecare transa achitata aceste proportii se vor inversa. Avantajul acestei solutii este acela ca valoarea ratei este fixa pe toata perioada de rambursare a imprumutului ( exceptia o fac produsele cu dobanda variabila si creditele luate in valuta deoarece cursul de schimb faca sa ne varieze rata in cazul in care noi o achitam in lei). Acest sistem permite planificarea exacta a bugetelor din gospodaria dumneavoastra. Dezavantajul este ca in prima perioada a creditului valoarea de achitare din soldul creditului este foarte mica.

In cazul in care alegem un sistem de rambursare prin rate descrescatoare sisitemul de achitare al datoriei este total diferit. Avanatjul acestui mod de achitare al creditului este ca se ramburseaza rapid din capital si reducem mai repede din datoria propriu zisa, adica din sold. Dezavantajul consta in faptul ca la inceput ratele de rambursare sunt mai mari decat in cazul sistemului de achitare prin rate egale. Acest sistem se potriveste unei persoane cu capacitate mai mare de rambursare fata de sistemul cu rate egale. Acest sistem este recomandat persoanelor care intentioneaza sa ramburseze anticipat creditul intr-o perioada scurta sau medie de timp. Cifrele arata ca prin sistemul de rambursare in rate decrescatoare suma totala achitata la finalul creditului este mai mica comparativ cu suma achitata prin transe egale.

 

Alege cea mai buna solutie de a rambursa imprumutul impreuna cu un consilier Finantare prin Credit.

Sursa:finantareprincredit

 

 

urmatorul »aplica, iar noi vom gasi solutia in 24 de ore